Het Opdrachtenboek

In het Opdrachtenboek wordt stap voor stap de werking van Exact Online uitgelegd. Jaarlijks wordt het Opdrachtenboek vernieuwd en aangepast zodat de laatste ontwikkelingen van Exact Online verwerkt worden. Daarnaast kunnen opdrachten worden aangepast aan veranderde werkwijze en/of behoeften vanuit het bedrijfsleven. In het collegejaar 2018 – 2019 is alweer de 5e editie van het Opdrachtenboek verschenen.

Module 1 Het Inrichten van Exact Online


Module 2 Het werken met Exact Online


Module 3 Analyseren & Fiscale vraagstukken

Inhoud Opdrachtenboek

Opdrachtenboek

Aan de hand van het Opdrachtenboek leer je stap voor stap de werking van Exact Online kennen. Het Opdrachtenboek bestaat uit 3 modules, in module 1 wordt alles over de inrichting van Exact Online uitgelegd, Module 2 gaat over het werken met Exact Online, over hoe je bijvoorbeeld inkoop- en verkoopfacturen kunt boeken en module 3 is een extra module waar fiscale en analyse vraagstukken aanbod komen. Nadat je het Opdrachtenboek hebt afgerond, ken je de werking van Exact Online en ben je in staat om een (eenvoudige) administratie op te zetten en te voeren.

DroneProNL

De meeste opdrachten uit het Opdrachtenboek worden gedaan aan de hand van het bedrijf DroneProNL, een fictief bedrijf opgericht in april 2017. Van dit bedrijf zitten 9 maanden financiële gegevens in Exact Online, hierdoor kun je de werking van Exact Online goed leren kennen. Ook als je twijfelt of Exact Online een geschikt boekhoudpakket is voor jou is dit een ideale manier om kennis te maken met Exact Online.

Nederlands & Engels

Het Opdrachtenboek is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar. De inhoud van beide boeken is exact hetzelfde. Alleen de uitleg over BTW is in het Engelse boek iets uitgebreider omdat de aangifte catgeoriën van het BTW aangifte formulier in Exact Online alleen in het Nederlands worden weergeven, hierdoor is wat extra uitleg vereist.

studieboek exact online nederlands en studieboek exact online engels

Inhoudsopgave


Module 1. Inrichten Exact Online

Hoofdstuk 1. Starten met Exact Online & De Controle-Tool


Hoofdstuk 2. Kennismaking


Hoofdstuk 3. Inrichting


Hoofdstuk 4. Instellingen administratieModule 2. Inrichten Exact Online

Hoofdstuk 5. Facturen


Hoofdstuk 6. Het Bankboek


Hoofdstuk 7. Het Memoriaal


Hoofdstuk 8. De BTW & ICP Aangifte


Hoofdstuk 9. Afsluiten Boekjaar


Module 3. Controlen en Analyseren

Hoofdstuk 10. Controleren & Analyseren