Certificaat Exact Online

Certificaat Online Boekhouden

Bij Tree9 is het mogelijk om het certificaat Online Boekhouden Exact Online Basisvaardigheden II te behalen. Met dit certificaat kan aangetoond worden, dat men voldoende kennis van Exact Online bezit om een eenvoudige administratie te voeren. Het certificaat kan behaald worden door het succesvol afleggen van het certificaatsexamen. Dit examen wordt op verschillende momenten in het jaar en op verschillende locaties in Nederland afgenomen. Het boek Aan de slag met Exact Online – Basisvaardigheden II kan uitstekend gebruikt worden ter voorbereiding op het examen.

Om het certificaat te behalen moet een score van 80% of hoger worden behaald voor het certificaatsexamen. De eisen voor het behalen van het certificaat zijn tot stand gekomen door het combineren van de wensen & behoeften vanuit het onderwijs, het bedrijfsleven en de kennis van Tree9. Tree9 is namelijk één van de grootste opleiders van Nederland op het gebied van het leren werken met Exact Online. Jaarlijks maken vele duizenden studenten gebruik van het verschillende lesmateriaal dat door Tree9 ontwikkeld is. Onderaan deze pagina kun je praktische informatie vinden over het examen

Onderdelen Certificeringstoets

Het certificaatsexamen bestaat uit verschillende onderdelen. In iedere examen komen in ieder geval de onderdelen Opzoeken & Wijzigen, Aanmaken Instellingen en Invoeren Gegevens aanbod. Tijdens het examen log je in bij de administratie van een fictief bedrijf en zul je zien dat er financiële gegevens van drie perioden beschikbaar zijn.

Opzoeken & Wijzigen

In het eerste onderdeel moet je verschillende gegevens en instellingen opzoeken in Exact Online. Zoals bijvoorbeeld het opzoeken en wijzigen van een grootboekrekeningnummer.

Voorbeeld vraag 1
De betalingsconditie Incasso (IN) wordt geïncasseerd na 7 dagen. Dit betekent dat 7 dagen na de factuurdatum de incasso wordt uitgevoerd. Verander de betalingsconditie Incasso zodat na 5 dagen het openstaande bedrag wordt geïncasseerd.


Bestel


examen-exact-online-onderdeel-1

examen-exact-online-onderdeel-2

Aanmaken Instellingen

Het tweede onderdeel gaat over het zelf aanmaken van instellingen zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een nieuwe bankrekening of product.

Voorbeeld vraag 2
In 2019 is er een nieuw BTW tarief van 9% ingevoerd in Nederland. Deze BTW code zit nog niet in de administratie. Maak deze nieuwe BTW code aan.


Bestel

Invoeren Gegevens

Het derde onderdeel gaat over het daadwerkelijk invoeren van gegevens zoals bijvoorbeeld het invoeren van een inkoopfactuur.

Voorbeeld vraag 3
Op 2 december van dit jaar heeft relatie 10118 Dekker een Drone Mini gekocht. De factuur van deze verkoop is nog niet gemaakt. De factuur moet binnen 21 dagen betaald worden. Maak de factuur van deze verkoop. Gebruik als omschrijving Verkoop Drone Mini.


Bestel

examen-exact-online-onderdeel-3

Praktische Informatie

Data & Locatie
09 Oktober 2019 locatie Hogeschool Arnhem en Nijmegen 19:00 - 20:45
30 oktober 2019 locatie Hanzehogeschool Groningen 19:00 - 20:45


Duur Examen
Het examen dient binnen 1 uur en 45 minuten afgerond te worden.


Kosten
De kosten bedragen voor studenten €29,95.
De kosten bedragen voor niet-studenten €49,95.


Bestel

certificaat-exact-online-1